Verslag Woerden 3 tegen kijkuit 1

Dinsdag 11 december 2012 , Woerden 3 speelt tegen kijkuit 1 en wel thuis. kijkuit 1 komt uit oudewater en oudewater doet me altijd denken aan een oude collega ’s van mij en aan de kunstenaar Jan montijn die daar vandaan kwam, ook aan het feit dat er ooit eens plannen waren om er een universiteit te stichten maar bovenal aan mijn voetbalcariere Ik speelde vroeger in de b1 van sv nieuwkoop tegen oudewater op een knollenveld ergens in de polder. In de mistige verte de toren van oudewater. Kan het nostalgischer dames en heren

Een voetbalkantine van hout met een veranda. Tijdens het warmlopen en inspelen zag ik zo de tegenstanders eens aan. Vooral de keeper viel me toen op, een klein dikkig manneke met een brilletje, hij kreeg de bal aangespeeld en de manier waarop hij naar de bal strompelde was dusdanig dat ik dacht, appeltje eitje. Toen begon de partij echt en tot mijn grote verbazing hield dat kleine dikke menneke alle ballen eruit. Terwijl wij toch een spits hadden die ongeveer een kop en schouder groter was dan de rest.
Met moeite speelden we toen gelijk. Datzelfde historische gevoel bekruipt me als het om kijkuit gaat. Kijkuit drijft voornamelijk op de gebroeders Oosterlake en de gebroeders Brouwerr vooral Ed is een sterke speler, vaste klanten van ons Okw maar die was er nu niet bij? Dat was al een hele opluchting. Een korte observatie halverwege leert ons dat Jan Pool al snel remise overeen kwam. Ondergetekende zette Frans Brouwer mat en dat terwijl ik toch een vol paard weggaf. Frans Brouwer was ooit mijn eerste externe tegenstander daar heb je het weer dat is weer dat historische geschiedenisgevoel.
Pia verloor na een niet te stuiten mat aanval tegen Janus spoorenberg dat doet me weer denken aan Toon spoorenberg van radio bergeyk. Kunt u het nog volgen? Jan Pronk stond onbepaald evenals Jan bulk en Henk dankers stond een paar pionnen achter Hans ossebaar stond dik gewonnen maar dit alles volgens de observatie van ondergetekende welke niet echt overeenkomt met de werkelijkheid Wim won van Sjaak Oosterlake, Bravo Jan Bulk wint met een koning koning toren matbeeld weer bravo. Henk verliest. Jan Pronk speelt een spectaculaire partij maar verliest ook spectaculair. Hans speelt remise. Alles opgeteld komen we toch weer uit op hetzelfde resultaat als de voetbalwedstrijd uit mijn jeugd 4 – 4. Ziet u wel? Magisch historisch dat oudewater

Groet Aldo