Grand Prix van Woerden

De regionale schaakbond SGS organiseert ieder jaar een serie jeugdtoernooien onder de noemer “Grand Prix”. Deze toernooien worden gehouden in diverse steden, met behulp van de desbetreffende lokale club. het afgelopen decennium werd dit georganiseerd door Jeugdclub de Zwarte Olifant. In 2019 wordt dit toernooi voor het eerst met ondersteuning van Schaakclub Woerden gehouden in het Minkema College. Onze jeugdleider, Jan Hoosbeek, heeft hier het grootste aandeel in.

Aan Grand-Prix-toernooien mag iedereen meedoen die in aanmerking komt voor een jeugdrating. Dat wil zeggen, je mag op 1 januari van het lopende seizoen niet ouder zijn dan 16 jaar. Je hoeft geen lid te zijn van een schaakclub.Er wordt in de hogere groepen gespeeld met een klok: de bedenktijd is 15 minuten per persoon. De indeling is op speelsterkte (dus niet op leeftijd). De spelers worden ingedeeld in groepen van acht spelers.

• Grand Prix 2019

Sponsor van de Grand Prix 2019 Deze Grand Prix was de eerste die Schaakclub Woerden mocht organiseren en dat hebben we met beide handen aangegrepen. Er staan nu ook foto’s online! De volgende informatie is nu beschikbaar: Een kort verslagDe volledige uitslagFoto galerij 1Foto galerij 2Foto galerij 3

• Geslaagde Grand Prix

Sponsor van de Grand Prix Woerden 2019 Op zondag 14 april werd de Grand Prix te Woerden gehouden, gecombineerd met en Super GP. Mede door sponsor VSB fonds en de vele vrijwilligers van de club werd dit een succes. De medewerking van de SGS (lees: Henk van Lingen) was natuurlijk onmisbaar om alles voor elkaar te krijgen. Toernooidirecteur Jan Hoosbeek had alles goed voorbereid en geregeld. En, last but not least: een Grand Prix is natuurlijk niets zonder deelnemers! Zo’n 140 enthousiaste kinderen stonden te trappelen om om 13u te gaan schaken. Het begin liep iets uit, tijdens het toernooi liepen we weer in op het schema en bij de prijsuitreiking liep het toch weer behoorlijk uit. Het mocht de pret niet drukken. Een enkel sip gezicht of een traan daargelaten na een verloren partij of onduidelijkheid over de schaakregels was de Grand Prix een een groot succes. Er werd volop gelachen en enthousiast geschaakt, waarbij ook vele nieuwe schakertjes kennis konden maken met een echt toernooi. Tekening: Pia Sprong De winnaars van de groepen waren als volgt:Super GP 1: Allen ex aequoSuper GP 2: Jack SchoonenwolfSuper GP 3: Robin Tenhunen / Steven RamdienGroep 1: Ralf SterkGroep 2: Quinten van Lingen / Jasper KrauseGroep 3: Samuel LopesGroep 4: Owen HodgsenGroep 5: Jeanette EikelenboomGroep 6: Roman KustersGroep 7: Sean BolksGroep 8: Iggy KuijlGroep 9: Thom GroenewegenGroep 10: Mihir VikramGroep 11: Alexander AlbulGroep 12: Emma ten CaatGroep 13: Aayush SinghGroep 14: Tijmen Hofman / Viggo Jans / Kashif Ismail Mohamed NoorullahGroep 15: Nihar KanadeGroep 16: Victor de Vogel / Amir Khakimov De volledige uitslag is ook te bekijken. Foto’s van het toernooi zullen binnenkort ook op deze site worden geplaatst.

• Sponsor van de Grand Prix Woerden 2019 Wanneer: zondag 14 april Waar: Minkema College (locatie Stein)Steinhagenseweg 33446 GP Woerden Tijd: Inschrijven voor 12.30u. Wedstrijden beginnen om 13.00u. Inschrijfgeld: 4 euro Opzet: Indeling vindt plaats op niveau. Je speelt in een groep van 8. 7 ronden van 15 minuten per persoon per partij. Per groep zijn er 3 bekers te winnen. Voor wie: Omdat je op je eigen niveau wordt ingedeeld, is dit toernooi leuk voor alle kinderen die de basisregels kennen. Aanmelden: Via de website van de SGS. Overige informatie is ook hier te vinden.