Woerden 1 net niet koelbloedig genoeg

Met gepaste trots wil ik melding maken van ons verlies tegen BSG 3 afgelopen dinsdag. Trots op een verlies? Jazeker! Vooraf had ik me natuurlijk wat voorbereid op de komende tegenstanders. Qua rating zouden ze zwaar favoriet zijn, vorig jaar dachten ze zelfs te kunnen promoveren maar eindigden uiteindelijk als derde. Ook de verdere voorbereiding aan Woerdense zijde was niet optimaal: van de 8 personen die standaard in het eerste zitten konden er uiteindelijk maar 4 deelnemen. Er werden dus vier invallers geregeld, de laatste op de dag ervoor. Maar, wel vier geharde spelers waarvan de rating veel minder van belang is dan de intrinsieke sterkte die zij bezitten. Dit bleek inderdaad het geval.

Nog een opvallend item aan de voorbereiding was het stukje op de site van BSG waarin wordt gerept over het warme lokaal bij de tegenstander van die avond, waardoor ze compleet waren “afgebrand”. Deze avond was voor ons een tegengestelde ervaring, de lage temperatuur ging ons dan ook niet in de koude kleren zitten, hoewel, misschien hebben we juist daardoor het hoofd zo koel kunnen houden. De sfeer was echter warm, waar wij van de ontvangende teamleider bij het begin al wat respijt kregen door wat later te beginnen omdat de meeste van onze spelers later aankwamen.

We begonnen met een gambiet op bord twee, waarvan ik vermoed dat beide spelers zich niet in hetzelfde land bevonden. Henk Dankers kon deze avond geen moment aanspraak maken op de winst en verloor als eerste. Maar, de volgende invaller won in een sterke partij: Aldo trok de score gelijk. Vervolgens werd een hele batterij aan remises binnen gehengeld: Hans Tuit wist hoe hij om moest gaan met het Koningsgambiet. Henk de Heer leek me in eerste instantie erg onder druk te staan, maar kreeg daar aan de andere kant een hele gevaarlijke koningsaanval voor terug. Wm Veelenturf, geen idee hoe hij het deed, maar ook hij sleepte er een remise uit. Jan Bulk speelde zeer goed en degelijk en had een zeer interessant eindspel te pakken waarvan hij achter zelfs aangeeft de winst te hebben gemist. In bijna gelijke stelling kostte het Marcel te veel tijd om een goede remise variant uit te rekenen, waardoor we -maar- met 5-3 verloren tegen een veel sterkere tegenstander. Hulde aan de invallers. Met deze instelling moeten we de volgende x zeker punten gaan pakken.

  BSG 3           Woerden 1       5  - 3
1. R. Brouwer (Rein)     M. van Oort (Marcel)  1  - 0
2. T. - Brouwer (Timon)	   *Niet Opgekomen*    1  - 0
3. B. Kieboom (Bert)     H.J.J. de Heer (Henk) 0,5 - 0,5
4. E. van de Velden (Eddy)  J.H. Tuit (Hans)    0,5 - 0,5
5, R. Weidema (Rik)     H.A.P. Dankers (Henk) 1  - 0
6. R.J. Piel (Ruben)     W.J. Veelenturf (Wim) 0,5 - 0,5
7. R.K. van Swinderen    J.C. Bulk (Jan)    0,5 - 0,5
8. M. Brandenburg (Melchior) A. Oxener (Aldo)    0  - 1

Geef een reactie