OKW ronde 3

Ronde drie is weer achter de rug. Het duurde dit keer wat langer voordat de stilte indaalde doordat nog wat spelers later aan moesten komen, enkele verschuivingen plaatsvonden en dergelijke. Wegens drukke werkzaamheden overdag was ik weer mijn fototoestel vergeten mee te nemen, dus op harde bewijzen van aanwezigheid moet nog een week worden gewacht.

Wegens meespelen kan ik alleen wat losse flodders melden in dit stukje. Zo kreeg Arno Luinenberg deze week voor het eerst geen remise aangeboden en daar was de stand op het bord dan ook niet naar. Ed had de touwtjes in handen en haalde de winst binnen. Op bord 2 haalde ik zelf tegen Maarten Mellegers al snel een licht stuk voorsprong tegen inlevering van een pion. Het was daarna nog een lange zit om hem daadwerkelijk op de knieën te kijgen, onderweg nog enkele valletjes vermijdend. Naast ons aan bord 3 had Bas -zoals vaker dit jaar- vanuit de opening zijn zaakjes op orde. Meer bewegingsvrijheid en mogelijkheden wist hij echter niet om te zetten en een winnende stelling, sterk nog, Seth van der Vegt nam het initiatief over en behaalde een mooie overwinning. Drie man nog met de volle 100%, opgejaagd door een zestal met 2,5 punt, aangevoerd door toernooi-tijger Marcel Schröer, bekijk het overzicht van rangen en standen verderop op de website.

Verdere eervolle vermeldingen voor deze ronde zijn Hans Krol, met een nette remise tegen de sterker geachte Sjaak Oosterlaken (nu snap ik waarom Hans zo benieuwd was naar de stand). Martijn l’Ami deed ongeveer hetzelfde tegen Cor de Leeuw, waarbij we later op de avond met hoog bezoek werden vereerd omdat broer Erwin zijn verrichtingen persoonlijk even kwam bekijken. En ook de jongste bediende heeft zijn eerste halve punt binnen: Jacco Lind behaalde een nette remise tegen Gert Boelhouwer. Het winstschema moet een beetje worden aangepast, maar uiteindelijk gaan de geplande punten linksom of rechtsom wel binnen komen voor hem, zo heb ik het idee.

Tot slot is de partij tussen Bas Verberne en Seth van der Vegt uit deze ronde te bewonderen.

Geef een reactie