Snelschaakkampioen 2016: Sten Goes

StenGoes2016SSKNa eerder dit seizoen zijn krachten op dit vlak te hebben getoond in Delft, kwam Sten deze dinsdag langs om eenzelfde titel ook in Woerden op te halen. Hij toonde zich als favoriet de sterkste door al zijn partijen winnend af te sluiten.
Na drie ronden verliep het toernooi nog ongeveer als verwacht, waarbij alle verwachte toppers scoorden of alleen tegen een andere topper verloren. Toen kwam een beetje de kentering. Marcel van Oort wist na de nederlaag tegen Sten verder iedereen te verslaan deze avond en sloot af als 2e met een leuke TPR (2104).
Voorbeelden van vreemde scoreverlopen waren Marcel Schröer, die na ronde 3 geen potten meer wist te breken; Jan Hoosbeek begon juist met 2 uit 4 maar eindigde met 5 uit 8 nog op een gedeelde derde plek. Ook op die derde plek eindigden Bart de Leeuw en de sterk spelende Peter Dupain. Wim Veelenturf en Pia Sprong speelde beiden ook behoorlijk boven hun rating en scoorden een nette 4,5 uit 8.