OKW ronde 4

DickHagoortRonde 4 bracht aan de top geen directe verassingen… wilde ik zeggen. Marcel Schröer deed wat we van iemand met zijn rating mogen verwachten en aan bord twee werd ondanks een spannendere strijd ook door de ‘sterkste op papier’ gewonnen. Maar aan bord 3 wist de inmiddels 96(!)-jarige Dirk Hagoort te winnen van Ron Flohr. Dick komt hiermee op 3,5 punt na 4 ronden, wat alleen Bas Jansen en Jim Reed ook kunnen zeggen, zij het dat zij allebei een ronde niet gespeeld hebben.

FransJanssenVervolgens moeten we naar bord 8 om de volgende heldendaad te benoemen. Frans Janssen beleefde een zeer goede avond, waar hij vorige week ook al verassend wist te winnen van de secuur spelende Jan Pool. Deze avond  leek Frans continu de overhand te hebben. Hij zette aan het eind volle druk op de koningsstelling van Jean de Goeij (de man die vorig jaar tijdens het OKW nog zo in vorm was en sindsdien zijn beste rating ooit zelfs nog met kleine stapjes wist uit te breiden). Jean probeerde uit alle macht onder de druk uit te komen en tegenspel te creëren, maar dit leidde hem slechts tot de uiteindelijke doodsteek met de vlag. (“De deugd houdt het midden tussen twee kwaden”)

MartinBaasVerdere vermeldenswaardigheden waren o.a. het niet dronken worden van Martin Baas, ook al kon hij na 30 minuten al aan het bier. Mooie resultaten waren er ook voor Edgar Reibel en David Bakker. De ronde prijs deze ronde ging naar de tiende winst van de avond. Je zult net zien dat er drie kwartier tijd zit tussen de 9e en de 10e winst, dus de wedstrijdleider heeft lang met zijn ziel en de New in Chess rondgelopen, maar uiteindelijk kon hij deze meegeven aan Arno Luinenburg. De vorige ronde was er ook al een rondeprijs met een “10” erin. Beide spelers aan bord 10 ontvingen een consumptiebon. Ook e spelers die als 10e klaar waren maakten kans op deze bonnen, 2 voor de winnaar of in geval van remise voor ieder één. De bonnen werden verdeeld tussen Bas Verberne en de toen ook sterk spelende Dick Hagoort. De “10” waar het hier om draait is natuurlijk een verwijzing naar de 10e editie van het OKW dat we dit jaar houden.

OKW2016