Goede start Woerden 1 in KNSB competitie

De KNSB competitie is van start gegaan. Woerden 1 is ingedeeld in de klasse 4C en moest in de eerste ronde aantreden tegen Zeist 1. Na deze ronde wordt Woerden 1 vergezeld door Woerden 2, die 7 ronden speelt in klasse 7A. Dat worden mooie zaterdagen.

Henk de Heer zag ik tot mijn genoegen fris en fruitig aanvallen. Even leek het erop dat Henk zijn stukken wat aan het terugtrekken was, maar het bleek een hergroepering voor een tweede aanvalsgolf die wel doorsloeg.  (1-0)

Jim stond goed, even later nog steeds goed en nog iets later nog steeds goed. Dat kon niet goed blijven gaan en dat ging het ook niet. Een pion ging verloren en Jim kon nog maar net afwikkelen naar een eenvoudig theoretisch remise toreneindspel. ()

Ondergetekende zat met zijn hoofd nog te veel in de verhuisdozen en wist na het missen van enkele opgelegde kansen met één vakkundig geplaatste blunder zijn stelling onherstelbaar om zeep te brengen. (0-1)

Hans had zich nog zo voorgenomen voortaan wat degelijker te spelen. Maar de verlokkingen van een dubieus pionoffer werden hem te machtig. De compensatie was ver te zoeken en de partij ging dan ook verloren. (0-1)

Jelle zat qua opening een beetje tegen zichzelf te spelen. En dat blijkt toch vaak behoorlijk lastig. Toen Jelle niet zag hoe hij verder moest spelen, bood hij remise aan, dat in dank werd aangenomen.

Ed speelde een strategisch perfecte partij. Hij grabbelde links en rechts wat pionnen mee, tot er voor zijn tegenstander geen houden meer aan was. (1-0)

De partij van Selman leek scherp te starten, maar werd al snel een strategische partij. Daar kon Selman aantonen dat dat nu zijn sterkste punt is. Hij kwam twee pionnen voor te staan en dat was voldoende om te partij naar zich toe te trekken. 

Wat kan Bas toch heerlijk simpel spelen. Stukken ontwikkelen, snel rokeren en gaan met die banaan! Daar wist zijn tegenstander al snel geen raad mee. (1-0)

Hiermee won woerden overtuigend met 5-3 van Zeist 1. De kop is eraf. Het spel is op de wagen.