Woerden plaatst zich voor Finale S.G.S. beker

Woerden heeft zich met een 2½ – 1½ overwinning op Kijk Uit geplaatst voor de finale van de S.G.S. beker.

Oh oh oh, wat was het weer spannend. Binnen de kortste keren stond Marcel tegen Niek Luuring een stuk achter tegen twee pionnen en had nauwelijk compensatie. Jelle had twee pionnen geofferd tegen Ed Oosterlaken maar wist niet doortastend op te treden en zijn compensatie kwijnde weg. Met twee nullen zou Woerden al snel naar huis gestuurd worden.

Gelukkig speelde Jim tegen de heer Treur een degelijke partij. Hij grabbelde een pion mee en had goede uitzichten op een punt. De stelling van Jan Hoosbeek was een stuk ingewikkelder.

Het wonder geschiedde toen Marcel zich naar een stelling wist te zwendelen waar wit zich met een eeuwig schaakje het vege lijf moest redden. Jelle verloor. Jim won. Het was toen 1½ – 1½ en op het laatste bord zou Woerden alleen met winst de finale bereiken. Jan stond een stuk achter maar hij had een gevaarlijke aanval. Helaas had hij ook nog maar 2 minuten op de klok voor de laatste 10 zetten. De complicaties werden Matthias Erhardt echter te machtig en Jan kon in tijdnood een toren mee grabbelen. Daarna speelde hij de partij keurig uit.

Alweer heeft de vierde bordspeler ons er doorheen gesleept.

Hulde aan Jan!!!