Woerden 1 – Hoogland 1 (een ooggetuigeverslag)

Woerden 1 is begonnen met de 1e wedstrijd in de promotieklasse van de SGS na de degradatie uit de 3e klasse KNSB. Sinds het vorige seizoen is de opstelling van Woerden flink gewijzigd.

wpid-Photo-15-okt.-2013-1952.jpg
Anne-Marie op bord 1. Bas op bord 2. Jan op bord 3.
wpid-Photo-15-okt.-2013-1956.jpg
Rolf op bord 4. Marcel op bord 5. Carl op bord 6.
wpid-Photo-15-okt.-2013-1951.jpg
Ad op bord 7.
wpid-Photo-15-okt.-2013-1951.jpg
Wim op bord 8.

Om 9 uur begint de spanning op de meeste borden wat op te lopen. Op het 1e bord, waar Anne-Marie speelt is er nog weinig aan de hand in een gesloten stelling waar alle stukken nog op het bord staan. Bij Bas op bord 2 is het al wat spannender aan het worden. Het lijkt erop dat de tegenstander een belangrijke diagonaal heeft weten te blokkeren en het is nog niet zo eenvoudig om een plan te vinden voor Bas. Op bord 3 staat Jan wat gedrukt, maar nog niet zo erg dat het zorgelijk begint te worden. Op bord 4 pakt Rolf de zaken klassiek aan. Op zijn spel is niets aan te merken, maar hij heeft ook nog niet veel bereikt. Marcel op bord 5 heeft met zwart een aardige stelling gekregen, waarin hij het thematische b5 in een Pirc-achtige stelling heeft weten te realiseren. Bij Carl op bord 6 begint de stelling er wat verdacht uit te zien. Zwart is daar een aardige aanval aan het opzetten. Wim heeft op bord 8 de zaken voortvarend aangepakt op de koningsvleugel. De vraag is: weet zijn tegenstander de zaak te openen. Lukt dat, dan gaat Wim het moeilijk krijgen, anders heeft hij gewoon wat ruimtevoordeel.

10 uur: Anne-Marie krijgt toch wat onaangename druk te verduren. Bas offert tijdelijk een kwaliteit. De vraag is wat hij daarmee gaat bereiken. Rolf heeft inmiddels een duivelse truuk in de stelling geweven. Waarschijnlijk iets te opzichtig om de tegenstander daar in te laten trappen. Marcel heeft inmiddels wat velden uit handen moeten geven, dus daar ziet het er iets minder rooskleurig uit. Bij Carl is de zaak wat verbeterd. Hij heeft welliswaar een ernstig achtergebleven pion, maar de stelling is wel erg gesloten geworden. Ad heeft nog steeds een degelijke stelling, maar bij Wim begint de zaak inmiddels wat uit de hand te lopen.

11 uur: Een aantal beslissingen zijn gevallen, maar het blijft spannend. Anne-Marie kon de druk niet weerstaan, Rolf truukte zijn tegenstander de afgrond in en Wim moest de handdoek in de ring gooien. Bas staat waarschijnlijk gewonnen in een eindspel. Jan en Carl hebben het heel zwaar. Ad en Marcel houden goed stand.

11:30 uur: Bas nam remise met 4 pionnen tegen een loper. Jan, Marcel en Carl verliezen.

Woerden 1 – Hoogland 1 : 2-6

Geef een reactie