Interne : Ik heb nog nooit zo gewonnen gestaan…….

Als men mij twee weken geleden had gevraagd of ik met één punt tegen Wim Veelenturf en Marcel van Oort tevreden zou zijn geweest had ik volmondig ja gezegd. Maar nu na twee weken zit ik ontevreden dit stukje van mij af te schrijven  en ik heb dat ene punt behaald.

Dat behoeft een toelichting:

Tegen Wim speelde ik goed, keek uit en verdedigde mij rustig. Ik bood remise aan en Wim wilde nog doorspelen. Later bood Wim remise aan en wilde ik nog even kijken, Wim maakte de laatste fout en ik ging met de winst er vandoor terwijl remise zeer voor de hand lag.

Tegen Marcel speelde ik wederom goed en een klein foutje van hem gaf mij een kwaliteit voorsprong. Zijn tijd was nog maar 10 minuten en ik dacht volhouden en geen remise aanbieden want de winst is in zicht. En dan voltrekt zich in enkele seconden iets vreselijks, ik denk hem mat te zetten en met nog zeeëen van tijd voor mij ruilt hij de dames af en ga ik snel voor de bijl! Ik begrijp nu wat Wim doormaakte !

Moraal: blijf geconcentreerd tot het laatst en je krijgt wat je verdiend!

Jan Bulk

Geef een reactie