Kansloze missie tegen Baarn

Over onze match tegen Baarn kunnen we kort zijn. Wil ik kort zijn. Een fiasco noemde ik het op de avond zelf, toen we met vier man -herstel, drie man en een vrouw- te laat aankwamen in de zaal van de Baarnse SV. De tegenstanders zaten al gretig achter de borden. Op zich hoefden we maar met zijn zessen op te komen dagen, er waren al twee partijen op ons verzoek vooruit gespeeld. Bas wilde zich graag voor het team inzetten maar kon niet op de vastgestelde speelavond. Henk besloot dat hij Bas wel wilde vergezellen op deze avond. De heren kwamen met 1 punt terug, een nette score, waarbij Bas zich inderdaad gemotiveerd toonde en Henk zich moest verzetten tegen een op papier -en uiteindelijk ook op het bord- sterkere tegenstander.

Maar, deze dinsdag had ik dus alsnog geen volledig team op de been kunnen brengen. Stad en land had ik afgebeld en schakers met een rating ver onder de 1500 wilde ik het niet aandoen. Toen op het laatste moment ook nog een extra afmelding binnenkwam was het niet anders dan deze bittere pil te slikken. Borden 1 en 4 bleven hierdoor leeg, waar ook met vulling de verwachting tegen deze 2000+ spelers niet heel hoog was geweest overigens. Wim miste mijns inziens een kans op winst, maar behaalde uiteindelijk nog een nette remise. Pia was helaas niet in topvorm, maar het stond haar natuurlijk erg netjes dat ze ├╝berhaupt met ons wilde meedoen. Peter had een gelijkwaardige stelling maar blunderde uiteindelijk de remise weg. Persoonlijk mocht ik de nare bijsmaak wegspoelen met een overwinning, waarbij ik vanuit een slechtere opening mijn tegenstander onder steeds meer druk kon zetten na een mindere zet van zijn kant.

  Baarn 1       Woerden 1    5,5 - 2,5
1. Yme Brantjes     *Niet Opgekomen* 1 - 0
2. Daan Lensink     Bas Verberne   0 - 1
3. Pascal Losekoot   Henk de Heer   1 - 0
4. Ashley Krishnasing  *Niet Opgekomen* 1 - 0
5. Marco Meijer     Wim Veelenturf  0,5 - 0,5
6. Kasper Wiegers    Marcel van Oort  0 - 1
7. Ed Duister      Pia van Rossum  1 - 0
8. Michiel van Schaik  Peter Dupain   1 - 0

Geef een reactie