Beker weer terug na spannende streekderby

Ieder jaar sluiten we traditioneel af met een zogenaamde massakamp tegen onze buren uit Bodegraven. Dit is een gezellig samenkomen omdat beide clubs voor deze derby ook oud-leden en schakers uit de buurt vragen om mee te doen. Het wordt dus ook gezien als een soort jaarlijks reünie moment. Maar, waar het uiteindelijk om draait zijn de knikkers! (Wat je me alleen hoort zeggen als we gewonnen hebben…)
Het begin van de avond is ook altijd zeer traditioneel: chaos. Alle schakers komen binnen en er wordt gecheckt wie er wel is en wie niet. Zijn er nog zieken? Last-minute afmelders? Aan onze kant waren er twee mensen die dachten dat het op dinsdag was, dus die om tien voor acht nog gebeld. En ja hoor, die kwamen gewoon nog opdraven en aanwezig voordat we begonnen waren! En het eerste punt werd ook nog door Wick behaald, één van de twee en dus (maar ook sowieso!) goed dat hij erbij was.
De punten vielen aan het begin van de avond aan de goede kant en we kwamen op een voorsprong. Dat trok even later weer wat recht, maar uiteindelijk kwam het erop neer dat we nog een half punt moesten behalen uit drie partijen. Twee partijen gingen verloren, maar de derde werd over de streep gehaald door Jelle Wiering, de matchwinner van de avond. De eindstand: 13,5 – 15,5

1 Joost Mellegers     Sten Goes      0-1
2 Roorda         Marcel Schröer   1-0
3 Willem Jan Van Briemen Jelle Wiering    0-1
4 Albert Seegers     Marcel van Oort   1-0
5 Leen de Jong      Bas Verberne    1-0
6 Johan Voskuil      Henk de Heer    0-1
7 Gertjan Stolwijk    Bart de Leeuw    0-1
8 Harm Zandvoort     Jan Hoosbeek    0-1
9 Piet van der Zee    Paul van Schie   1-0
10 Evert Bos        Hans Tuit      ½-½
11 Jo Kloprogge      Henk Dankers    0-1
12 Albert Jan Wagensveld  Wim Veelenturf   0-1
13 Thijs Beerthuizen    Jan Pool      1-0
14 Jan Both        Pia Sprong     ½-½
15 Wilco Kusee       Arjen van den Berg 1-0
16 Siem Post        Mark Pieterse    0-1
17 Jan van Briemen     Gert van IJperen  0-1
18 Adri van Maaren    Hans Ossebaar    ½-½
19 Tom Bakker       Aldo Oxener     0-1
20 Rob Kuiper       Leo de Vos     ½-½
21 John Jacobs       Wick Vinkenburg   0-1
22 Jan Duinisveld     Frans Janssen    ½-½
23 A. de Jong       Henk Huizing    1-0
24 Marleen Jacobs     Ton de Nijs     ½-½
25 Hans Dijk        Jan Bulk      ½-½
26 Peter van Langevelde  Gert Overbeek    ½-½
27 Dick Dijk        Gert Boelhouwer   1-0
28 Veenhuizen       Evert Mallon    1-0
29 Jan Hellendoorn     Henk van Weers   ½-½