Woerden 1 dendert door

Het was me het avondje wel. Het begin viel me mee. Het is altijd een lange rit naar Giessenburg, maar er was weinig file en iedereen bleek op tijd van huis gegaan te zijn. Hierdoor zaten we bij de start van de match gewoon met acht man van Woerden achter de borden.
De borden inschattend dacht ik dat we onze hand overspeeld hadden zo halverwege de avond. Henk Dankers was als eerste klaar en haalde gelukkig een vol punt binnen, zoals hij al het hele seizoen doet. Op de overige borden stond het ongeveer gelijkwaardig, waar wij qua ratings zwaar favoriet waren.

Wim Veelenturf kon een stuk tegen twee pionnen voorkomen, maar deed dat niet. Ook kon hij twee paarden naar de stal dirigeren ten koste van een toeren. Maar deed dat niet. Veel gemiste kansen in zijn partij met uiteindelijk een uitslag waar je vooraf voor tekent bij een invaller: remise.

Van de partij van Henk de Heer heb ik weinig meegekregen, net als van dat van Jan Bulk. Beide sloten af met een half punt.
Ik had zelf voordeel, direct vanuit de opening. Ik dacht veel te lang na over hoe dat tot winst moest gaan leiden en kwam zelfs nog in tijdnood in een stelling die minder was, maar met 11 seconden over was ik ruim op tijd om remise overeen te komen met mijn tegenstander.

Hans Tuit stond diverse pionnen voor. Het leek me een kwestie van tijd voordat hij de winst over de streep zou trekken. Dit gebeurde ook op de van Hans bekende degelijke wijze, waarmee de winst voor Woerden een feit werd.

Ad Goes stond beter, maar dat voordeelde ebde met de tijd wat weg. Hij probeerde uiteindelijk een klein voordeeltje uit te melken, ging remise uit de weg en dacht een pion voor te komen. Met een schaakje maakte de tegenstander duidelijk dat daarmee een volle toren het ruilmateriaal was. Zijn nederlaag was daarna snel een feit.

Jan Hoosbeek kwam in tijdnood en schroefde zijn hartslag op naar zo’n 140 per minuut. Daarmee wist hij uiteindelijk wel onder de wurggreep van tegenstander uit te komen en haalde na voordelige afwikkeling de volle buit binnen. Dat hij in een eerder stadium twee keer remise aangeboden had gekregen was hem ontgaan. Sint-tip: nieuwe batterijen voor het gehoorapparaat.

  De Giessen en Linge 3 Woerden 1    2,5	- 5,5
1. M. van Wingerden    M. van Oort   0,5	- 0,5
2. A. Uittenbogaard    G.J. Hoosbeek   0	- 1
3. J. Post        H.J.J. de Heer  0	- 1
4. B. van Hees      J.H. Tuit     0	- 1
5. J.W. de Jong      A.J. Goes     1	- 0
6. W.M. Deurloo      W.J. Veelenturf 0,5	- 0,5
7. R.J. van Driel     H.A.P. Dankers  0	- 1
8. J.H. Kooy       J.C. Bulk    0,5	- 0,5