1e ronde OKW met natuurlijk een paar verassingen

We hebben er weer naar vooruit gekeken, maar de eerste ronde is nu weer achter de rug. De Zwiterse indeling zorgt er in het begin van het toernooi voor dat de krachtsverschillen tussen de spelers vrij hoog kan zijn. Toch zijn er altijd uitslagen die qua rating onverwacht zijn. Hier de helden van de avond:

EdgarWint Edgar Reibel had een puike avond. In een eerdere editie van het OKW had ik zelf ook al bijna misgegrepen tegen de scherpe opening van Edgar. Deze avond was Martijn l’Ami het slachtoffer. Het was een vreemde partij waarin Martijn wel voordeel kreeg maar vervolgens te passief leek te spelen. Van een kwaliteit voorsprong ging Martijn naar twee pionnen achterstand. Edgar had volop kans om het op dat moment af te maken maar liet zich weer 2 pionnen afsnoepen. Toen het daarmee echt potremise was kreeg Edgar alsnog de volle winst doordat Martijn zich niet leek te kunnen verenigen met de gedachte aan remise. Edgar promoveerde 1 zet eerder en won daarmee de partij.

JaccoWint Jacco Lind is een gedreven jongeling die ook intern bij Woerden speelt. Deze avond trof hij Jan Pool aan de andere kant van het bord. Jan speelt vaak zeer gedegen en ook al heb ik het niet goed kunnen volgen, volgens mij kwam Jan een pion voor te staan. Jacco bleef stug verder spelen en wist zelfs een geweldige koningsaanval in de stelling te weven. Voordat Jan doorhad wat er gebeurde was het mat niet meer te voorkomen. Een hele nette overwinning van Jacco!

Ook nog noemenswaardig waren de remises van Hans Weerdenbug (tegen Willem Vink) en Jur van Weerden (tegen Hans Krol). David Bakker hield het aan bord 1 tegen Marcel Schröer super lang vol, maar Marcel wist zeer nauwkeuring de winst te vinden.