Woerden 1 eindigt het seizoen als 2e

In het seizoen 2015-2016 werd eindelijk de vrije val van het Woerdens schaken gestopt. Een paar mooie overwinningen en een paar gelukkige zorgden ervoor dat we zelfs even aan de leiding stonden. Het zeer sterke Zeist toonde zich oppermachtig in onze poule en promoveert verdiend.

Deze laatste ronde trokken we naar De Bilt, het team dat samen met ons op een gedeelde tweede plek stond. Bas Verberne moest -aangekondigd- verstek laten aan en werd vervangen door Wim Veelenturf. Wim is vaak goed voor een halfje, dus ik liet hem gewoon rechtstreeks het 1e bord overnemen dat voor Bas op de planning had gestaan. Mijn voorspelling vooraf was dat we vooral aan de onderste borden zouden gaan scoren, maar dat viel tegen. Ad en Martijn speelden beide gelijk, waarbij vooral het bord van Martijn niet echt een gelijke stand leek te gaan opleveren. Henk Dankers, goed scorend dit jaar, wist geen positief einde te breien aan zijn externe seizoen.

Ons middenveld was gelukkig in topvorm. Henk de Heer, Hans Tuit en Jan Hoosbeek speelden deze avond als ware IniĆ«sta’s, Hazards en Sneijders. Hans Tuit is daarmee onze superscoorder, 7 uit 9 dit jaar.

De voorhoede tot slot. Ik speelde zelf een leuke partij, gaf een kwaliteit voor een pion meer en had heerlijke lopers om mee te spelen. Uiteindelijk ging ik in de fout en liet zelfs een remise glippen. Bij Wim ging het andersom. Zijn tegenstander had het betere van het spel, maar vergreep zich en beging een fout, waardoor Wim het initiatief kon overnemen en de partij zelfs gedegen naar winst schoof. Ook een unieke prestatie begreep ik, het eerste volle punt van Wim aan bord 1 van het eerste. Wie weet hoeveel er nog kunnen volgen…

1. R. Smit (Ron)     - W.J. Veelenturf (Wim) 0 - 1
2. B.F. van Tooren    - M. van Oort (Marcel)  1 - 0
3. B.J.P. van Maanen   - G.J. Hoosbeek (Jan)  0 - 1
4. J. van Lopik (Jan)  - J.H. Tuit (Hans)    0 - 1
5. F.P.M. Dujardin    - H.J.J. de Heer (Henk) 0 - 1
6. D.C. van Kekem (Dirk) - H.A.P. Dankers (Henk) 1 - 0
7. E. Onwezen (Eric)   - M. L'Ami (Martijn)  0,5 - 0,5
8. N. Wijenberg (Nolan) - A.J. Goes (Ad)    0,5 - 0,5