OKW na 3 ronden nog maar 2 leiders

Ronde 3 beloofde een stuk spannender te worden dan de eerste twee ronden. De krachtsverschillen tussen de spelers zijn inmiddels zo klein geworden dat de partijen vuurwerk beloven. Dat werd nog eens onderstreept door het gevecht aan bord 1. Erik Corneth vergde het uiterste aan inspanning bij Ed Oosterlaken. Erik had meer (of letterlijk: beter) materiaal over aan het eind maar Ed wist alsnog remise te behalen.

EdEricMarcel
Ed Oosterlaken – Erik Corneth

Let in bovenstaande foto ook vooral op de achtergrond, waar Marcel Schröer als ware OKW-tijger geïnteresseerd toekijkt bij zijn mogelijke belagers. Hij is één van de spelers die alle drie zijn partijen won. De andere speler die ook 3 punten heeft behaald is Leen de Jong uit Gouda. De partij van Leen zou in ronde 2 al live worden weergegeven, wat uiteindelijk niet gebeurde. Zowel zijn tegenstander was die ronde helaas afwezig, maar ok de laptop had de geest gegeven. In ronde 3 werd met een nieuwe laptop alsnog gepoogd de partij aan bord drie live weer te geven, maar er bleken nog wat wijzigingen nodig om dit goed te laten werken. Wel werd de partij goed geregistreerd en is deze alsnog na te spelen op onze website. Marcel en Leen zullen de degens kruisen in ronde 4, wat als het meezit weer kan worden nagespeeld.

Qua scorebordjournalistiek kan worden gemeld dat een aantal mensen een goede avond beleefden: Jean de Goeij, PieterJan Mellegers, Bas van Delft, Jelmer van Aken, Wim Goossens en Annie de Jong wisten allemaal in meer of mindere mate punten af te snoepen van hun op papier sterkere tegenstander.