Geen perfecte scores meer na ronde 5

OKWRonde5
In de meest recente ronde van het OKW werd aan bord 1 remise gespeeld in de partij tussen Bas Janssen en Marcel Schröer. Door Marcel werden de laatste (halve) punten op het OKW gemorst in 2013, dus dit zie ik als een zeer nette prestatie van Bas. De partij werd omschreven als een “enerverende remise”.
Aan bord twee werd de partij tussen Olivier Huizer en Erik Corneth geregistreerd. (Ondanks een poging om dit te saboteren… Je zou toch denken dat met het herstellen van de spelling de ergste irritatie weg zou zijn :-)) Erik won aan het eind door een fout van Olivier, waar de rest van de partij ongeveer gelijk opging. Erik heeft zich hiermee op een gedeelde eerste plaats naast Marcel Schröer geschaard.
Op bord 3 werkte Leen de Jong zich naar een mooi mat toe en versloeg daarmee Ed Oosterlaken. Op bord 4 toonde de evaluatie een golvende lijn, waarbij Marcel van Oort in tijdnood een halfje uit het vuur wist te slepen in een verloren stelling tegen Mark Pieterse. Op bord 5 was het krachtsverschil snel duidelijk en en vocht Henri van Duijl een ongelijke strijd tegen Jan Hoosbeek.

Flarden:
– “Als je boven de 40 bent, dan weet je dat soort dingen…”
– “Maar, net had ‘ie nog maar 30 seconden!”
– Edgar Reibel won de rondeprijs en mocht met de Dragon naar huis.