OKW Ronde 1

Het is lente en het kriebelt weer: het OKW komt eraan. Met een record aantal deelnemers dit keer, mede omdat er ook meer mensen op kwamen dagen dan geregistreerd vooraf. Uiteindelijk heeft wel iedereen een stoeltje kunnen bemachtigen en gingen we zoals verwacht iets te laat van start. Vanaf ronde 2 zal strakker worden gestuurd op de aanvangstijd van 19:45.

De eerste ronde wordt het kaf van het koren gescheiden en zijn de ratingverschillen vaak groot. Diegene die dat als een uitdaging zien konden proberen de rondeprijs te pakken. Degene (met een lagere rating) met het grootste ratingverschil die zou winnen stond een mooie fles rode wijn in het verschiet. Zoals altijd waren er een paar noemenswaardige uitslagen. Coen van Baaren speelde een hele goede partij en het bleek na analyse dat hij niet eens genoegen had hoeven nemen met een remise. Jaap Halbersma had ook een solide partij waarin hij aan het eind nog wel door had kunnen spelen voor de volle winst. Martin Baas scoorde een remise tegen een sterkere tegenstander en ook Hans Krol heeft niet voor niets de reis vanuit Gouda gemaakt deze avond. Ook hij snoepte een half punt af van zijn tegenstander.

De man van deze avond was echter Peter Rijsdijk. Ook al was hij niet de hele pot de bovenliggende partij, aan het eind stond hij aan de goede kant van het gelijk. Met meer dan 300 punten ratingverschil is dat een heel mooi resultaat voor hem!

De uitslagen zijn altijd te bereiken via het menuitem [OKW | OKW 2018 | Rangen en standen].