OKW ronde 5

Na ronde vier waren er nog 5 spelers met 4,5 punt. In de vijfde ronde waren het Selman Ercan en Diederick Casteleijn die zich nadrukkelijk meldden als titelfavorieten.

Selman Ercan in zijn partij tegen Jelle Wiering
Selman Ercan in zijn partij tegen Jelle Wiering

Selman speelde tegen Jelle Wiering die al vanaf het begin van dit toernooi super gemotiveerd bezig is. Deze partij was al vanaf de start tegen de stroom in roeien voor Jelle, die zijn eigen 4e zet al niet goed vond. Selman wist met het voor hem kenmerkende rustige en gedegen spel de druk er vol op te houden en converteerde dit in een punt.

Gedeeld 1e op dit moment: Diederick Casteleijn
Gedeeld 1e op dit moment: Diederick Casteleijn

Aan bord 2 gaf Samuel Vandeputte goed tegenstand tegen Diederick Casteleijn, maar zo tegen twaalven was het toch gedaan. Daarmee staan Selman en Diederick samen bovenaan met 4,5 uit 5. Dat beloofd een mooie partij te worden in ronde 6!

Achtervolgers met 4 uit 5 zijn Leen de Jong, die deze ronde afwezig was, en Bas Janssen die een spectaculaire partij speelde tegen Bas Verberne. Vervolgens zijn er nog 8 personen met 3,5 uit 5 die nog vechten om een podiumplek (en ratingpunten natuurlijk).
Degenen die snel klaar waren deze ronde maakten kans op de rondeprijs, consumptiebonnen! De eerste witspeler met winst was Bas van Delft, die ook de vorige week met de rondeprijs (toen een fles wijn) naar huis ging. Ook Jean de Goeij bleef na zijn partij nog gezellig hangen op kosten van de club omdat hij als eerste winnende zwartspeler met de consumptiebonnen aan de haal ging.
Aan het eind van het toernooi zullen er ook nog twee ratingprijzen te winnen zijn. Deze zullen worden toegekend aan de hoogst geƫindigde speler met een rating tot 1700 en tot 1500.