Verslag Amersfoort 4 tegen Woerden 2 in de KNSB competitie

Om 12 uur vertrok het tot op het bot gemotiveerde team richting Amersfoort.

In de tot Denksportcentrum omgebouwde fabriekshal waren vier teams van Amersfoort aanwezig om hun tegenstanders te bestrijden in de KNSB competitie.

Hans O speelde een goede partij en haalde al snel het eerste punt binnen gevolg door Jan P die weer een gedegen partij speelde en zijn tegenstander geen kans gaf.

Jur ging als een speer en kwam een stuk voor maar hij onderschatte een vrijpion en raakte zijn voorsprong kwijt en in het eindspel kon hij de overmacht van pionnen van zijn tegenstander niet stoppen en verloor hij. Ik kwam een pion voor had zelf twee dubbelpionnen en mijn tegenstander had het loperpaar en ik probeerde nog van alles maar mijn tegenstander hield de deur dicht en bood remise aan wat ik accepteerde. Inmiddels was Jaap ten ondergegaan.  Er waren nog drie partijen bezig en het was niet helemaal duidelijk hoe dat zou aflopen. Pia was in een Dame eindspel terecht gekomen met een pion voorSprong. Zij ontweek eeuwig schaak en wist de dames af te ruilen en kwam in een gewonnen eindspel de stand was nu 3,5-2,5 daarna hernieuwde zij haar contact met ED van Eeden aan de barrages voor de kunst. Jan S stond moeilijk hij stond een kwaliteit achter toren tegen loper maar had een pion meer. Hij kreeg het voor elkaar de pionnen van zijn tegenstander van het bord te spelen en in armoede gaf zijn tegenstander de kwaliteit terug het werd remise 4-3. Een punt was zeker. Hans T was in het middenspel terecht gekomen in Paardenspel met veel pionnen op het bord. Na een dramatische paardzet ging het paard ten onder maar we kennen Hans hij kreeg het voor elkaar een Dame te halen en kwam in een eindfase van koning  dame tegen koning pion paard. Zijn tegenstander besloot om niet meer te schrijven waar ik hun teamleider van op de hoogte stelde, maar die zei hij staat verloren. Hans won de eindstand 3-5.          

De uitslag:

1 Wouter Gerritse            – Hans Tuit                 0-1

2 Luc Kepers                   – Jur van Weerden     1-0

3 Martijn van der Zwan    – Jan Pool                  0-1

4 Andre Corpeleijn           – Wim Veelenturf       1/2

5 Luuc Baltus                   – Pia Sprong              0-1

6 Leonard Kolling             – Hans Ossebaar       0-1

7 Wemko Dijkhuis            – Jaap Halbersma      1-0

8 Jesse van der Heiden   – Jan Spruit                1/2

Wim Veelenturf