Rolinde 2e op het NK

Rolinde den Heijer is (al een tijdje terug, excuses voor de vertraging) 2e geworden bij de B-meisjes van het Nederlands Jeugd Schaak Kampioenschap! Een mooie prestatie, waar zij zelf het volgende over zegt:

In de voorjaarsvakantie, nog net voor alle coronamaatregelen, heb ik het kwalificatietoernooi voor het NJSK gespeeld. Ik heb me gekwalificeerd voor de B-meisjes. Het NJSK zou gespeeld worden in de meivakantie, maar door alle coronamaatregelen werd het verzet naar augustus. Toen duidelijk werd dat ook augustus geen goede optie was, is besloten om het toernooi dan maar digitaal te spelen. Op vrijdag 1 mei was het dan zover. Er waren 7 rondes met partijtjes van 5 min. p.p.p.p met 5 sec. extra per zet. Gelukkig had ik in de afgelopen tijd veel geoefend met snelle partijtjes. De coronacup vond ik heel leuk om aan mee te doen. Het leukste partijtje vond ik, dat ik een keer remise speelde tegen Jan Werle. Blijkbaar heeft het oefenen geholpen, want in de categorie AB-meisjes werd ik vijfde en het tweede B-meisje.

Groetjes, Rolinde den Heijer

Een mooi voorbeeld van een sterke afsluiting van een partij zie je hier: