Woerden promoveert naar hoogste klasse in Team Battle

Nu de competities weer voorlopig zijn stilgelegd, zoekt menig schaker zijn heil in de online wereld. De Team Battles op de zondag avond van 8 to 10 zijn al weer enkele weken bezig. Voor de zomer groeide deze Team Battles uit tot een groots evenement waar vele clubs aan deelnamen.

De afgelopen weken speelde Woerden in de middenmoot van de 1e klasse mee. Afgelopen zondag heeft Woerden zelfs een knappe 2 plaats behaald. Hiermee hebben we ons geplaatst voor de kampioensgroep in de Team Battle van zondag 1 november.

Wie zich afvraagt wie AlphaKing22 bij sc purmerend vernieuwing is. Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat hier GM Loek van Wely achter schuil gaat.

Ook de interne competitie is verhuisd naar lichess. Daar zijn inmiddels al 2 ronden van het 2e golf toernooi gespeeld. Iedere dinsdag avond van 8 tot 10 wordt dan een interne competitie gespeeld. Niet alleen schaken is dan belangrijk. Ook aan het sociale aspect van de clubavond wordt gewerkt. Op op jitsi meet wordt door SC Woerden dan een kanaal geopend voor het commentaar tijdens en na de partijen.