Olger van Donk wint 14e OKW

Eindelijk, na twee jaar afwezigheid, konden de messen weer geslepen worden voor het 14e OKW. Na wat perikelen met de schaakkalender waardoor we het evenement niet on-line konden plaatsen kwamen er toch nog voldoende externe spelers opdagen om er nog een aantrekkelijk toernooi van te maken. En gelukkig deed onze eigen website het wel zodat onze vaste volgers zich op konden maken voor het toernooi.

Met als favorieten een drietal met een wat hogere rating (Selman Ercan, Marcel Schröer en Ed Oosterlaken) ging het OKW van start en zoals verwacht waren er in de 1e ronde nauwelijks verrassingen, door wat afzeggingen en tevens het feit dat ons SGS bekerteam de finale moest spelen tijdens ronde 3 stonden daar ineens Olger van Donk en Arno Luinenberg op de gedeelde 1e plaats. In ronde 4 mochten deze twee heren het dan ook onderling uitvechten waar na een spannende partij Olger aan het langste eind trok. In het kielzog hiervan lieten de andere favorieten wat steekjes en soms ook een grote steek vallen waardoor Olger eenzaam aan kop stond en dit bleef hij stug volhouden tot aan de laatste ronde waar alleen Ed Oosterlaken hem nog een puntje kon afsnoepen.

Daarmee was het eindresultaat bekend, op de 1e plaats met 6 uit 7 een dik verdiende zege voor Olger, op de 2e plaats op basis van SB punten Ed en een 3e plaats was voor good old Leen de Jong. De ratingprijs voor ELO onder de 1600 was voor onze organisator en wedstrijdleider Wim Veelenturf en de ratingprijs onder de 1800 mocht ondergetekende in ontvangst nemen. Al met al weer een geslaagd toernooi en we hopen stiekem dat volgend jaar weer wat meer externe spelers onze kant op zullen komen in onze nieuwe locatie aan De Veste 29 te Woerden.

Allen een fijne vakantie toegewenst en wie weet tot schaaks deze zomer in het Westdampark aan de aldaar geplaatste mooie schaaktafels zodat je in de namiddag onder het genot van een drankje een ontspannen potje kan schaken met een bekende en/of onbekende (drankje wel zelf meenemen en schaakstukken ook)

Mark Pieterse

Geef een reactie