Woerden 1 overtuigt in Giessenburg

De Giesen en Linge 1 is een promovendus in de groep HKB en gaat daar een zwaar seizoen tegemoet. Woerden kan daarover meepraten. Woerden 3, die vorig jaar als derde eindigde in de derde klasse, promoveerde naar de tweede klasse en heeft het daar ook moeilijk. Op papier was Woerden de grote favoriet en dat uitte zich ook in het strijdverloop. Nadat de eerste uitdaging, over de file rijke A27 op tijd in Giessenburg aankomen, min of meer was overwonnen, zag het er op veel borden al snel lekker uit.

Bram Capelle, de tegenstander van Hans van Steijn, was zo overtuigd van het verloop van de partij, dat hij bij afwezigheid van Hans maar alvast de helft van de dame ruil voor Hans uitvoerde en zijn dame naast het bord plaatste. Even later plaatste Hans een van Bram zijn stukken ook naast het bord, maar daar kreeg Bram niets voor terug. Met een stuk meer was het pleit snel beslecht. Niet lang daarna kreeg Ed Oosterlaken van Hans Karelse een remise aanbod “he couldn’t refuse”. Gezien de stand op de overige borden kon Ed dat met een gerust hart aannemen. Jelle was ondertussen met een Zen oefening bezig. Hij wist zich tegen André van Wingerden uitmuntend te beheersen door alleen maar zetjes te doen die zijn stelling verstevigden. Het was wachten op het moment dat zijn tegenstander zich in zijn eigen zwaard zou storten, en dat moment bleef niet uit. Ook de partij van Bas Verberne tegen Arjan Uittenbogaard liep voorspoedig. Zijn isolani was eerder een kracht dan een zwakte en toen die was opgelost kwamen de stukken van Bas tot leven en won Bas een kwaliteit. We hadden al een mentale punt genoteerd, toen Bas hoofdschuddend langs kwam lopen met de mededeling dat zijn toren in een paard vork was gelopen.

Marcel Schröer werd door Henk Boot behoorlijk met de rug tegen de muur gezet. Met tactische elastiekjes wist Marcel de zaak nog een beetje bij elkaar te houden. In de partij braken ze niet en met een fraaie laatste matdreiging werd de partij beslecht. Ook Olger van Donk had het tegen Louis Rutgers niet erg gemakkelijk. Zijn witte initiatief kwam niet echt van de grond, maar door een gunstige afwikkeling naar het eindspel wist hij toch nog de partij naar zich toe te trekken. Selman speelde een solide systeem waar Tijmen Schqkel geen enkel actief plan tegenover wist te zetten. Hij voor een pion, later nog één en was kansloos on het eindspel. Jaco Vonk, de tegenstander van Sten Goes, speelde een moedige opening die uw verslaggever zelf enkele jaren geleden met leedwezen had opgegeven vanwege de aanval die Sten op het bord bracht. Sten won een pion en wikkelde later wat onhandig af, waardoor de winst nog wat langer duurde, maar de winst werd wel gewoon binnen gehaald.

Woerden 1 won hiermee overtuigend met 6,5-1,5 van De Giessen en Linge 1.

Zie : https://sosc.netstand.nl/pairings/view/7078

Geef een reactie