Woerden 1 op de weg omhoog.

Op een winterse dinsdagavond werden Alina en Sten door drie vazallen naar Alkmaar gebracht voor de vooruit te spelen partijen tegen De Waagtoren 2. Deze gemoedelijke club speelt op een prachtige lokatie naast de kerk, midden in het centrum, in een paar mooie zaaltjes boven een restaurant.

Aline-en-Sten-in-Woerden-1

Het was daar goed toeven voor de supporters. Terwijl Sten zich al voor onverwachtte problemen gesteld zag en Alina water uit een steen probeerde te persen, liet Erwin beneden wat van zijn Tata partijen zien. Op gezette tijden namen we boven poolshoogte en steeds zag het er ietsje beter uit.

Met twee punten gingen we naar huis, en dat was nog wel de moeilijkste opdracht. Er was inmiddels een dik pak sneeuw gevallen en de sneeuwschuivers waren nog maar net de weg op gegaan. Het was tegen tweeën toen we in Woerden arriveerden.

Op zaterdag begonnen we dus met een fijne 2-0 voorsprong, maar aan het einde van de dag was daar nog maar een half puntje van over. Rolf liet zijn koning voor zijn pionnen naar h4 jagen met alle zware stukken nog op het bord. Dat ging niet lang goed. Anne-Marie had kreeg een venijnige koningsaanval om de oren, maar had wel een stuk meer. Deze partij eindigde met eeuwig schaak. Erik hakte er al vanaf de opening lustig op los en won een stuk. Daarna nog even nauwkeurig spelen en het punt was binnen. Jim vergde wat te veel van zijn stelling en liet zijn tegenstander binnen komen. Deze 0 hadden we niet aan zien komen. Henk maakte heel soepel remise en Marcel liet een eindspel met twee pionnen wat slordig in remise verzanden.

Woerden heeft zich met deze belangrijke winst, die toch wel minder benauwd was dan de eindstand doet vermoeden, aan de laatste plaats ontworsteld. We staan nu op een keurige 7e plaats.