Tata Steel Chess: voorbeschouwing

TataHet gaat weer beginnen, de kriebels beginnen weer te komen voor het grootste schaakevenement van Nederland!  Dit jaar is het toernooi een beetje uitgekleed vanwege bezuinigingen. Er is geen C-groep meer en geen grote tent waarin analyses en snertmaaltijd plaatsvinden. Daarnaast zullen de grootmeesters twee dagen op een andere locatie spelen: het Rijksmuseum in Amsterdam en de High Tech Campus in Eindhoven. En zowel Carlsen als Anand zijn niet aanwezig, hoewel ik niet weet of dat budget-technische redenen heeft.

Wat hetzelfde is gebleven: het amateurtoernooi. Nou ja, met de eerder genoemde wijzigingen vind ik het toernooi best wel gedevalueerd. Als je klaar bent met je partij kun je doordeweeks niet meer bij de analyses langs. Ook heb je minder feeling met de grootmeesters omdat deze bijv. tijdens de tienkampen 3 dagen niet aanwezig zijn. Bij de dagvierkampen zijn de grootmeesters maar 1 dag aanwezig. De zaal voelt dan gelijk een stuk leger. Ik hoop dat het oude Tata-gevoel toch aanwezig blijft door de onderlinge contacten, de aanwezige snert en misschien gaat het nog wel sneeuwen.

Van de SchaakClub Woerden heb ik weer diverse deelnemers op de lijst zien staan. Leuk om te volgen tijdens het toernooi via de website van TataSteel Chess:

Jan Buk Dag 4-kamp groep 6 (met broer Fred in groep 9)
Sten Goes Tienkamp groep 2
Jan Hoosbeek Weekend 4-kamp groep 5
Marcel van Oort Weekend 4-kamp groep 5
Hans Ossebaar Tienkamp groep 6
Aldo Oxener Tienkamp groep 6
Jan Pool Tienkamp groep 7
Carl Schoor Tienkamp groep 4
Marcel Schröer Tienkamp groep 2
Ton Strik Dag 4-kamp groep 6
Wim Veelenturf Tienkamp groep 5
Leo de Vos Dag 4-kamp groep 7

Geef een reactie