Tata Steel Chess – update 1

WoerdenTataDag 1 van de weekendvierkamp. Na het traditionele inschrijven en tijd verdoen tot de opening kon het dan echt beginnen. De openingsspeech is als vanouds houterig (put out your phones), op de zinnen die wel op schrift staan na. Gelukkig dus toch nog veel hetzelfde ondanks mijn inleiding van gisteren.

Zo rond 18:45 sloeg de gong en kon ik direct mijn nieuwe openingsrepertoire testen. Ik speelde tegen klein grut uit Groningen. Heeft vast gespijbeld van school om op tijd in Wijk aan Zee te kunnen zijn en had voor het eind van de partij (23:00) al lang op bed moeten liggen. (niets persoonlijks Jonas, je bent een leuk ventje) En, tot overmaat van ramp speelde hij op zet zes al zijn dame al naar f3. Theoretisch kan het niet goed zijn, maar bewijs het maar! En het ergste is nu dat hij er nog mee weg kwam ook. Na een mooie pot wikkelde ik met mijn volle verstand af naar een totaal verloren eindspel omdat ik een paardzet over het hoofd had gezien. Ik weet niet wat erger is: zo verliezen of na een half uur blunderen en aan het bier kunnen. Vraag het Jan Hoosbeek, die dus nog weinig speelritme op heeft kunnen doen.

Tussenstand Woerden – Rest van de wereld 0-2.

Dag 2 van de weekendvierkamp. Na een minuut stilte wegens het overlijden van Vugar Gashimov kregen beide Woerdenaren een Fransje op het bord. Mijn bord zag er naar verloop van tijd een stuk chaotischer uit dan het bord van Jan. Ik probeerde mijn tegenstander naar de strot te vliegen, investeerde 2 pionnen en ook nog een stuk maar kon nergens het materiaal of de mat terugvinden totdat mijn tegenstander in tijdnood (hij nog twee minuten, ik nog 12 seconden) een volle toren weggaf. Met nog twee snelle zetjes waren de 40 zetten wel bereikt. De stofwolken trokken op, notatieboekjes werden een stukje bijgewerkt en… voila, ik had een compleet gewonnen eindspel. Nog vijf zetten later zag mijn tegenstander er geen heil meer in. Winst! Jan had een iets actievere stelling, had ik tussendoor gezien. Toen ik naar zijn bord keek toen ik klaar was stonden er twee koningen in het midden: remise.

Tussenstand Woerden – Rest van de wereld 1,5-2.,5

Geef een reactie