Tata Steel Chess – Weekendvierkamp afgelopen

WoerdenTataWat gaat de tijd toch snel… Gister was al weer de laatste ronde van de weekendvierkamp. Om toch nog een keer het onderwerp “bezuinigingen” aan te snijden: ik was redelijk precies op tijd deze dag. En wat blijkt? In het weekend zijn er veel toeschouwers. En, wat blijkt nog meer?┬á Deze komen veelal met de automobiel. En daar zijn parkeerplaatsen voor nodig! Maar het ge├»mproviseerde parkeerterrein naast de grote tent is ook wegbezuinigd. Een tip dus voor de deelnemers straks: wees op tijd aanwezig in de weekends!

Deze dag mocht ik me verdedigen tegen een Engelse opening. Ik had daarbij de kans om de stelling dicht te schuiven, waarna ik waarschijnlijk een licht voordeeltje had. Op het moment zelf dacht ik dat een open stelling me meer kansen zou bieden… Bijna kon ik mijn tegenstander truc’en, maar die vond nog net een uitweg. In verloren pionnen met torenstelling probeerde ik het nog zo lang mogelijk te rekken, maar kansen kwamen er niet meer. Een nul werd daarmee toegevoegd aan mijn totaal.

Jan kon zijn toernooi in stijl afsluiten. In een mooie partij waarin hij continu het betere van het bord had haalde hij zijn 50% binnen.

Eindstand weekendvierkampen: Woerden – Rest van de wereld: 2,5 – 3,5.

(Ik hoop dat de dagvier- en tienkampers de eindstand weer rechttrekken en ook dat ik hun verslagen hier mag lezen!)

Geef een reactie