Woerden onderuit tegen Bodegraven

Ondanks heftig verzet is het niet gelukt om te winnen van Bodegraven, we gingen ten onder met 13,5 tegen 16,5. Gedurende de avond heeft Woerden maar één moment voorgestaan. Dat was om 22.20 met 7-6, maar dat duurde maar 10 minuten.

De eerste partij was afgelopen om 20.50, een remise tussen Floor Colje en John Jacobs en de laatste partij om 00.00 tussen Sten Goes en Joost Mellegers. Sten wist in tijdnood nog een dame te halen waarna Joost een toren moest offeren en vervolgens de partij verloor.

De partij tussen de voorzitters Marcel en Jo wist Marcel tot winst te brengen. Ook was er een bijzondere partij waarbij 184 jaar ervaring achter het bord zat te weten Evert Mallon en Jan Helledoorn. Evert wist te winnen, maar het blijft uniek hoe deze krasse knarren nog steeds veel plezier beleven aan het schaakspel.

De oud Woerden-spelers deden het erg goed zowel Gert van IJperen, Hans van Steijn en Sten Goes wisten te winnen. De rest heeft het een beetje laten lopen lopen, maar niet getreurd volgend jaar gaan we voor de revanche.

Dus een jaar goed oefenen.

Wim Veelenturf.


 

Geef een reactie