In memoriam: Henk van Weers

HenkVanWeersGisteren bereikte ons het droevige bericht dat Henk op 5 september j.l. in de avond is overleden. Wij hielden die avond onze Algemene Leden Vergadering, waarbij we van Henk een net briefje ontvingen dat hij wegens ziekte niet aanwezig kon zijn. Normaliter zouden we hem hierop een week later hebben aangesproken. Immers, als oud-leraar (Wiskunde, of toch Duits? Zo was de ‘running gag’) kan je niet aankomen met zo’n slap excuus briefje om onder een ALV uit te komen. Naar nu helaas blijkt was Henk de enige met een goede reden voor afwezigheid die avond…

Henk van Weers kwam in 2009 bij ons op de club en vond daar snel zijn weg. Hij was een zeer gewaardeerde tegenstander, maar kwam nog beter tot zijn recht tijdens de ‘analyse-fase’ na afloop van de partij. Daarin werd niet zozeer de partij geanalyseerd, maar vooral de overige zaken in het leven. Hierbij toonde hij zijn grote gevoel voor humor en strooide met grappen, van plat of schuin tot heel spitsvondig.

De laatste jaren ging het met Henk door zijn ziekte wat minder, wel bleef hij trouw de clubevenementen bezoeken en beleefde zichtbaar plezier aan het spelletje en het samenzijn. Hij werd gebracht en gehaald, waarbij hij vaak rustig en bescheiden zat te wachten op de chauffeur van de avond. Met een zeer positief gevoel denken we terug aan Henk zodat hij toch nog, zij het in gedachten, op onze clubavond aanwezig kan zijn.

Namens het bestuur
Marcel van Oort