Okkerse en Schop Advocaten Rapid gewonnen door Sten Goes

Logo Okkerse & Schop kader pHet eerste jaar met een nieuwe sponsor, een nieuwe naam. Desondanks wisten vele spelers dit toernooi weer terug te vinden. De dag begon koud en mistig. Gelukkig wist iedereen -op een paar zieke afmelders na- de Minkema school heelhuids en tijdig te bereiken. Na een kort openingswoord kon het schaakfeest beginnen.

Vertrouwd als altijd was iedereen ingedeeld in een groep van 6 schakers van ongeveer gelijke sterkte. Als vanouds ging de snert als vers broodje over de toonbank en de stukken met gezwinde spoed, vergezeld van (schijn)offers en mogelijk wat (dubbele) (aan)vallen, over het bord.

De sponsor kwam niet aan met broodbeleg, maar had zogenaamde powerbanks ter beschikking gesteld. Na loting was bepaald dat iedere nummer 4 uit de groep met deze gadget aan de haal ging. Het leek wel Sinterklaas. Ook bij de uitreiking van de prijzen voelde ik me een soort Sinterklaas, vooral ook omdat ik de hele dag al de tekst “hop, hop, hop, paardje in galop” door mijn hoofd had spelen bij iedere aanraking van dit stuk.

Na het neerdwarrelen van het schaak-stof bleek dat Sten Goes groep 1 op verpletterende wijze had gewonnen. Vijf punten uit even zoveel partijen behaalde hij volgens de scorebordjournalistiek. Dat hij daarvoor een miraculeuze ontsnapping tegen Marcel Schröer nodig had, met nog maar 6 seconden over op de klok, verteld het scorebord er niet bij. Nummer twee dit jaar was Tjerk Hacquebord, gevolgd door Marcel Schröer. Verderop in het toernooi werd nog door 1 andere speler ook 5 uit 5 gescoord, een nette prestatie van Leo Keijzer in groep 5A. Dank aan alle deelnemers voor hun komst en graag tot ziens op uiterlijk 1 December 2018!

Uitslagen
Fotogalerij