Woerden 2 alleen aan kop na overwinning op Leusden

Het begon allemaal met een achterstand, terwijl ik Henk ophaalde in Vleuterweide was het eerste verliespunt al een feit, een keiharde nul voor ons meest gehate lid Dr. N.O. , Ad zijn vervanger op het 4e bord, terwijl Ad met duizelingwekkende snelheden van de steile flanken in de Oostenrijkse bergen gleed, genietend van een schnitsel met een heerlijke Weizen (mit feiner hefe), gaf zijn illustere vervanger het eerste punt cadeau.

Gelukkig en misschien ter compensatie werkte mijn tegenstander geheel vrijwillig mee aan de gelijkmaker, op zet 15 gaf hij een stuk cadeau en dat was de start van een imposante inhaalrace. Hans Tuit speelde in een siciliaans draakje een goede partij waarbij ook zijn tegenstander stukverlies over het hoofd zag en daarna was het pleit snel beslecht.

Vervolgens kon ik van alle partijen in rust meegenieten, Henk speelde een mooie partij waarbij hij een paard opsloot en dat vervolgens incasseerde, daarna waren er teveel varianten die naar de winst leidden dus gaf zijn tegenstander op. Jur had een interessante partij waarbij hij voor actief tegenspel een kwaliteit had geofferd, dit bleek de juiste keuze want zijn paard op e6 zorgde voor zoveel irritatie dat zijn tegenstander de kwaliteit teruggaf met als resultaat een doorgebroken pion die uiteindelijk ook naar e7 kwam en een tweede stuk moest worden opgeofferd om nog iets te redden, tevergeefs want de druk was te groot dus weer een puntje erbij…gelijkspel was dus al gegarandeerd. De verlossing kwam van Wim die de sterkste tegenstander had getroffen, in een ietwat actievere stelling kon hij tegen de goed verdedigende Wim geen doorbraakmogelijkheden vinden en moest uiteindelijk in remise berusten.

En toen waren er nog twee bezig, de 2 J’s waarbij Jan Pool niet zoveel tijd overhad maar wel een pionnetje meer in een gelijk lopereindspel, zijn tegenstander koos de slechtste voortzetting door zijn eigen loper in de penning te gooien en Jan maakte het keurig af. Jan Hoosbeek idem dito, in een partij waar hij nooit in de problemen is geweest en een pionnetje voorstond kon hij rustig afruilen naar een pionneneindspel waar hij druk had op alle twee de flanken en zijn tegenstander inzag dat hij ergens links of rechts te laat ging komen dus eindstand 6,5 – 1,5 en nu resten ons nog de twee hekkensluiters van de competitie waarbij wij hopelijk toch met een volle bezetting aanwezig zullen zijn.