OKW 2019 gewonnen door Sten Goes

Sten Goes

De laatste avond van het seizoen, ronde 7 van het Open Kampioenschap. Dit is de avond waarop de prijzen worden verdeeld. Nou ja, er waren iedere ronde wel ronde prijzen te verdien voor gewonnen partijen tegen een veel sterkere tegenstander, of winst op een bepaald tijdstip. Zo zijn onder andere Jan Bulk, Mark Pieterse, Leo de Vos, Arjen van den Berg en Jo Lipka met een flesje drank of consumptiemunten beloond. Zeker de laatste ronde kwam consumpties goed van pas bij het tropische weer van deze dag.

De winst van het toernooi ging naar Sten Goes. Hij was dit toernooi bijna ongenaakbaar. Ook de laatste ronde had hij het betere van het spel, maar nam genoegen met een remise om de titel zeker te stellen.

Ed Oosterlaken werd gedeeld 2e, samen met Michiel de Ruiter, die de prijs deelden. Op weerstandspunten staat Ed officieel op het 2e treetje. In de laatste ronde versloeg hij Marcel van Oort in een partij waarin Ed lang een voordeeltje leek te hebben. Vervolgens ebde dat voordeeltje weg, maar Ed hield alle dreigingen (op remise) uit de stelling en scoorde een vol punt.

Van het bord ernaast beoordeelde ik eerst de stelling in het voordeel van Selman Ercan. Maar, een mooi centrum was niet genoeg voor voordeel en Selman ging er uiteindelijk best hard vanaf. Een mooi resultaat voor Michiel!

Ook waren er nog twee ratingprijzen. Bij de uitreiking ging het even niet goed en kreeg Jan Pool één van deze prijzen uitgereikt. Nu heeft Jan inderdaad een goed toernooi achter de rug (TPR 1809!) maar het was Coen Stoop die officieel de prijs tot en met 1700 won. Hij scoorde 4,5 uit 7 en was daarmee gedeeld zevende.

De ratingprijs tot en met 1500 was een prooi voor Henri van Duijl. Hij scoorde met een TPR van ongeveer 100 punten hoger dan zijn eigen rating 3 uit 7.

We hopen dat iedereen een prettig toernooi heeft gehad en zien iedereen graag terug op onze nieuwe locatie in “het Baken” bij het volgende OKW. Tot slot nog een compliment van de wedstrijdleider aan de deelnemers: alle afwezigen hebben zich netjes van te voren afgemeld. Enkele wat kort van te voren, maar daar was dan ook reden toe. Op deze manier kunnen we er voor zorgen dat iedereen elke avond een leuke partij kan spelen. Dank voor dit toernooi en graag tot volgend jaar.