Woerden 1 wint ook 2e match in SOS

Je kunt het je tegenwoordig als teamleider erg makkelijk maken door een Whatsapp groep op te starten voor je team. De ideeën en vragen komen vanzelf naar boven, zodat je niet overal zelf aan hoeft te denken. In dit geval was de vervanging van een uitvaller al geregeld nog voordat ik zelf de afmelding had gezien. Wat een top-team hebben we toch!

Ook qua inzet en motivatie barst dit team uit zijn voegen. Dit bleek ook gisteravond, toen we thuis tegen De Rode Loper speelden. Het viel mij des te meer op, omdat mijn eigen inzet en motivatie even opgewarmd moesten worden. Dat begon met het weggeven van een stuk op zet 6. Vervolgens heb ik de rest van de avond tegen beter weten in, als straf-exercitie, getracht de winst nog zo gecompliceerd mogelijk te maken voor mijn tegenstander. Zo net over elven had die dit voor elkaar.

Onderwijl zag ik tijdens een inventarisatieronde allemaal positieve Woerdense stellingen ontstaan op de bovenste borden. Daar leken we alles onder controle te hebben. Hans was als eerste klaar en scoorde een punt, dat is nog eens “invallen”! Bij Marcel Schröer zag ik na verloop van tijd een zwarte loper meer op het bord staan. Martijn naast me had het lastig en werd door zijn tegenstander onder druk gezet, waar zijn stelling uiteindelijk uit elkaar brokkelde. Sten speelde zoals het l’Ami bord doet verwachten: weer een vol punt. Selman was ook nooit de weg kwijt, kwam actief binnen op de zevende rij en schoof dit technisch naar de winst. De borden van Jelle en Bas waren voor mij minder snel in te schatten. Jelle won -hoe weet ik eigenlijk niet-, Bas leek mij niet beter te staan, maar in tijdnood draaiden de kansen en liepen Bas zijn pionnen harder dan die van zijn tegenstander.

Marcel Schröer 1980    Jaap Kamminga 1903        1 - 0
Selman Ercan 2027 Amir Banialhosseini 2068 1 - 0
Sten Goes 2192 Mitchell Wallace 1764 1 - 0
Jelle Wiering 2032 Eric van Aart 1824 1 - 0
Bas Verberne 1866 Marcel Scholten 1818 1 - 0
Hans van Steijn 1853 Jos Heesen 1806 1 - 0
Marcel van Oort 1847 Peter Hoogakker 1804 0 - 1
Martijn l'Ami 1827 Martijn Eefting 1876 0 - 1
Uitslag 6 - 2