Een goed begin voor de A1

En we gingen eindelijk beginnen met de A1. Afgelopen vrijdag stonden wij tegenover Moira-Domtoren A1. Wij hadden geen idee wat we zouden aantreffen, omdat Moira geen speelers had opgegeven. Dus wij waren op alles voorbereid. Toen we eenmaal gingen beginnen zij mijn tegenstander tegen mijn “Ik heb al een tijd niet geschaakt”. Ik kreeg toen wat geruststelling dat we niet extreem lastige tegenstanders hadden. Toen we begonnen zag ik dat hun bord 1 speler wel wist wat hij aan het doen was hij speelde namelijk een solide opening, bord 2 daarentegen die speelde met wit op zet 4 a3. Hij gaf daarmee het wit-voordeel weg op zet 4. Op bord 3 werd er een standaard Engelse opening gehanteerd. Bord 4 speelden beide spelers erg snel dus ik heb de opening niet gezien. Ik was als eerste klaar ik kon namelijk lekker aanvallen zonder tegenspel dus een snelle 1-0 voorsprong. Toen ik klaar was keek ik even rond en tot mijn verbazing was bord 4 al in het eindspel. Daar hadden we net verloren op een tempo waardoor Moira erdoorheen kwam en pionnen op kan halen. Daarmee was de stand nu 1-1. Na een uurtje wachten waren we bij de volgende ontwikkeling op bord 1, de speler van Moira zat namelijk in tijdnood wanneer wij nog 45 minuten hadden. Vlak daarna had de speler op bord 1 een paard geblunderd en die voorsprong is niet meer weggegeven dus 2-1 voor. Vlak daarna kwam bord 3 in het eindspel terecht. Bij deze partij kreeg Woerden steeds meer controle over het bord en kwamen we daardoor in een voordelig eindspel. Dit eindspel bleek een gewonnen eindspel te zijn, dus gingen wij met een 3-1 overwinning naar huis. Een goed begin voor de A1!

Jacco Lind

Resultaat
Moira-Domtoren A1 Woerden A1
Max Valkenburg (1472) Rolinde den Heijer (1600) 0-1
Joris Stok (963) Jacco Lind (1513) 0-1
Quinten van Lingen (868) Li-Ou Hu (1434) 0-1
Mark de Graaf (666) Julian den Heijer (577) 1-0