Woerden 1 – Rivierenland 1

Ook de SOS competitie is weer gestart. Woerden 1 trad aan tegen Rivierenland 1 en was duidelijk favoriet. In ver vervlogen jaren is dat wel eens anders geweest. “Speelt Jelle ook mee?” vroeg Jan Bulk toen hij van de wedstrijd hoorde. Een grap die alleen de oud gedienden begrijpen. 

Jelle Wiering speelde inderdaad mee en vloog de tegenstander direct naar de keel. Daardoor duurde de partij minder lang dan die van de rest en kon Jelle zich mooi als sport fotograaf dienstig maken.

Jelle was al snel uitgeschaakt.

Ook Hans van Steijn overspeelde zijn tegenstander. In zijn geval op een wat degelijker manier. “Zijn stukken kwamen, zagen en trokken zich stuk voor stuk terug,” aldus de samenvatting van Hans.

Hans

Hetzelfde gold voor Sten Goes. Ook met een loper-dame batterij die de verkeerde kant op stond gericht zette hij zijn tegenstander zozeer onder druk dat deze daaronder bezweek.

Sten

Dat waren drie overtuigende punten met de witte stukken. 

Maar op de overige borden liep het helemaal niet zo lekker. In de enige ander partij met wit, die van mijzelf, werd helemaal niets bereikt. Alleen in tijdnood in een altijd levensgevaarlijk met dame-poard eindspel werd het spannend. Op één brad het koude zweet mij uit en dacht ik dat ik helemaal de boot in ging. Mijn tegenstander zag het gelukkig niet en daardoor kon ik toch nog het punt binnenhalen.

Marcel

In alle zwarte partijen was het zwoegen geblazen. Leen de Jong speelde de gehele partij met de rug tegen de muur zoals alleen hij dat beheerst. Meer dan remise zat daar niet in.

Leen

Marcel van Oort zat ook niet helemaal lekker in de partij. Nadat zijn tegenstander wat kleine kansjes had gemist wurmde Marcel zich toch uit de verdediging en haalde het punt alsnog binnen.

Ed Oosterlaken liet zich in de opening strategisch verschalken en moest daar tientallen zetten voor bloeden. Ook Ed wist uiteindelijk toch nog te winnen.

Minder mooi verliep het bij Selman Ercan. Juist in deze partij hield zwart zich prima staande. Maar toen er een eindspel met een dame tegen wat licht stukken op het bord kwam, liet Selman toe dat de lichte stukken lekker gingen samenwerken en daarna was er geen houden meer aan.

Selman

Zo won Woerden 1 met 6,5-1,5 van Rivierenland 1. In prima sfeer werd er daarna geanalyseerd.

Nog even analyseren achteraf

Geef een reactie