Woerden 1 – Houten 1 : 7,5-05

Woerden 1 heeft in de SOS competitie tegen Houten 1 de reeks met monster scores voortgezet. 

Nu moet gezegd worden dat deze overwinning behoorlijk geflatteerd was. Olger van Donk raakte een pion kwijt zonder enige compensatie en bij Hans van Steijn gebeurde iets soortgelijks. Sten had een pion geofferd. Hij had voldoende compensatie, maar een duidelijke winst zat er zeker niet in. In de partij van Marcel Schröer ging het heel even helemaal mis en hij dreigde al zijn huisraad kwijt te spelen. Selman was in een vervelende stelling met een isolani  terecht gekomen. Daar werd Selman niet vrolijk van.    

Er waren gelukkig een aantal spelers waar we wel op konden vertrouwen. Leen de Jong speelde langzaam maar zeker de tegenstander compleet van het bord. Rolinde deed hetzelfde en Jacco liet de tactiek het werk doen. Wonder boven worden haalden we uit de andere vijf partijen toch nog een score van maar liefst 4,5 punt. Zoals zo vaak worden als de tijd begint te dringen, de partijen beslist in het voordeel van de hogere rating.

7,5-0,5 dus. Op naar de volgende ronde. Voor de details, zie  https://sosc.netstand.nl/pairings/view/8373

Geef een reactie