Woerden 1 verslaat Zeist 1

Zeist 1 bestaat uit een aantal oude rotten in het vak. Die hebben het Woerden al eerder moeilijk gemaakt en ook nu was het voor Woerden 1 een lastige wedstrijd. Sten speelde tegen zijn angst gegner Arend van Oosten. De partij kreeg het verloop dat we al eerder hadden gezien. Sten viel flink aan, Arend verdedigde taai, vervolgens offerde Sten een stuk voor de beslissende aanval, die toch niet zo beslissend bleek te zijn. Sten verloor.

De partij van Selman tegen IJntze Hoekstra was een Deja Vue van het jaar daarvoor. Toen kreeg ondergetekende dezelfde aanval over zich heen en deed me bijna de das om. Ook nu ging het bijna mis. Uit de afloop van de gememoreerde partij putte Selman moed en bleef stug door schaken. Dit doorzettingsvermogen werd met een vol punt beloond.

Jacco had tegen Willem-Jan Veltman al snel een heerlijke stelling te pakken. Zonder dralen zette Jacco een aanval in waar Willem-Jan niet van terug had. Hiermee haalde Jacco als eerste een punt voor Woerden.

Voor Olger werd het tegen Sergio Harnandan een moeizame avond. Hij werd tot passiviteit gedwongen en het lukte Olger niet om eruit te breken. De stelling van Olger bleef echter zonder zwaktes en Sergio wist niet verder te komen. Beide spelers kwamen daarom remise overeen.

Rolinde had tegen Gerard Hamers, net als Jacco, een mooi centrum en prachtige stukken. Daar weet Rolinde wel raad mee. Ze verhoogde de druk, zette alle stukken goed in positie en brak toen beslissend door de stelling van Gerard heen.

Marcel had al snel na de opening alle problemen opgelost en startte zelf een koningsaanval. Johann Kaemingk weerde die aanval kundig af, maar moest even later een pion inleveren. De vrij open koningsstelling met alleen zware stukken op het bord deed Johann uiteindelijk de das om.

Olivier startte zijn partij voortvarend. Zijn pionnen en stukken begonnen de koning van Wijnan Engelkes  te bedreigen. Echt doorbreken kon Olivier niet. Maar juist toen het erop begon te lijken dat Olivier terug zou worden gedrongen, wist Olivier met een kleine combinatie een stuk te veroveren en daarmee ook het punt.

Leen had het lastig tegen Alexander Kirilov. Deze Karpov look alike zag er uit alsof hij wel een potje kon schaken. De opzet van Leen kwam niet helemaal uit de verf. Zwart kreeg een klein initiatief. Door een misrekening ging een stuk van Leen verloren en daarmee de partij.

Na deze 5,5 – 2,5 overwinning op Zeist staat Woerden nog steeds stevig aan de leiding in de SOS hoofdklasse. Voor details zie: https://sosc.netstand.nl/pairings/view/8391

Geef een reactie