Wim Veelenturf wint groep C van het H.S.G. Open 2009

Wim (de beuker) Veelenturf heeft groep C gewonnen van het H.S.G. Open in Hilversum. Na een vliegende start met 5 uit 5, wist Wim zijn voorsprong tot de laatste ronde te consolideren en eindigde met 7,5 uit 9 op de eerste plaats.

Nadat Wim zijn niet onaanzielijke prijs in ontvangst had genomen bleek hij nog met beide benen op de grond te staan. “Ik kan toch maar beter blijven werken,” waren zijn wijze woorden.

Er waren meer spelers van SC Woerden aanwezig op het toernooi. In groep B speelde Henk de Heer een goed toernooi en haalde met 4,5 uit 9 tegen sterkere tegenstanders een fraaie score. Marcel Schröer en Sten Goes speelden in de zware groep A. Sten had het moeilijk en kreeg met 2,5 uit 9 niet helemaal wat hij verdiende. Marcel startte ook moeizaam, maar wist met een ijzersterk slot toch nog een 50% score te behalen.

Natuurlijk mag het optreden van Erwin l’Ami niet onvemeld blijven. Samen met zijn vriendin WGM Alina Motoc uit Roemenië speelde hij wel om de eerste prijzen van groep A mee. Na enkele maanden waarin Erwin door allerlei andere verplichtingen, zoals het helpen van Topalov tijdens zijn kandidatenmatch tegen Kamsky, nogal weinig had gespeeld, was het spel ietwat roestig. Er werd niet verloren, maar er werden veel te veel remises gespeeld naar de smaak van Erwin. Hij eindigde uiteindelijk op een half punt van de winnaar.

Meer informatie (inclusief foto’s en filmpjes van Wim) is te vinden op de officiële toernooisite : http://www.hsgopen.nl/