Sten Goes wint paaseitjes toernooi

Sten Goes heeft het paaseitjes toernooi gewonnen. Het rapid toernooi werd gespeeld over 6 ronden, verdeeld over 2 avonden. En de chocolade eitjes mochten natuurlijk niet ontbreken.

Het was spannend tot de laatste ronde. Na 5 ronden stond Rolinde alleen aan de leiding met 4,5 uit 5, op de voet gevolgd door Sten, Mark en Marcel S. Het werd een zinderende finale waarin Sten tegen Rolinde speelde en Marcel tegen Mark.

Na veel duwen en trekken had Mark wat weinig ruimte voor al zijn stukken en hij liet een dame insluiten. De partij van Rolinde tegen Sten was bloedstollend tot het eind. Heel lang bleef de partij in evenwicht. Toen Sten uiteindelijk een pion wist te winnen had hij nog maar een paar seconden op de klok. Sten moest de ingewikkelde stelling slechts op het increment van 3 seconden per zet uit spelen. Dat deed hij met verve. Sten startte een gevaarlijke koningsaanval en wist daardoor veel pionnen te winnen. Toen er verder geen stukken meer op het bord stonden gooide Rolinde de handdoek in de ring.