Woerden 1 – OZU 1: 5-3

Zonder de in alle opzichte imposante Ed van Eeden kwam Oud Zuylen Utrecht 1 op bezoek in Woerden. Zeker een aderlating voor OZU, maar op het eerste bord hadden ze een uitstekende vervanger.

Sander Blok van OZU had goed onthouden wat hij ooit tegen Sten in een rapid partij op het bord had gehad en nam terdege voorbereid achter het bord plaats. Tegen dit geweld kon Sten niet op en hij werd dan ook overtuigend verslagen. Zie ook het verslag op de OZU site: https://oudzuylenutrecht.nl/sanders-goede-openingsvoorbereiding-wordt-beloond/.

Ook op andere borden pakten donkere wolken zich samen. Jelle had tegen Bertrand Weegenaar een loper begraven op b7 en Ed was in de verwarring tegen Daniel Kuijper een kwaliteit achter geraakt.

Gelukkig gingen onze laatste borden wel lekker.

Midas Schonewille was zo gefixeerd op het insluiten van de dame van Hans dat hij vergat dat een eigen stuk verloren ging. Marcel van Oort ging met zijn pionnen als een asfalteer machine over de stelling van Wout van Goor heen. Die twee punten leken we heel hard nodig te zullen hebben.

Zelf speelde ik een partij waarin ik iedere zet van Piet Kooiman wist te raden, zelfs de wat mindere zetten. Het leverde een een derde punt op.

Maar daarmee was de match, gezien de stand op de andere borden, nog niet gelopen.

Leen de Jong leek voor de omstanders een goede partij te spelen tegen Harm Theo Wagenaar. Hij zelf was daar niet zo van overtuigd en kwam ook niet verder dan remise. Selman speelde een taaie partij tegen Jan Maarten van den Boogaard waarin hij geen gevaar liep maar verder ook geen potjes kon breken. Ook dat werd remise.

Woerden haalde daarmee het vierde punt binnen. Nu was het zaak uit de overige twee partijen nog een halfje te wringen. Dat lukte wonderbaarlijk goed. Jelle wurmde zich in het eindspel helemaal los en Ed wist genoeg dreigingen in de stelling te vlechten om die ook remise te houden.  

https://sosc.netstand.nl/pairings/view/6081

Geef een reactie