April Ratingupdate

Het is weer de eerste van de maand. Dus dat betekent weer wat veranderde ratings.

Deze maand is nog iets specialer, de update was namelijk op 1 april. Voor sommige schakers is het dan hopen dat de nieuwe rating een grap is of hopen dat de nieuwe rating echt is.

In de schaakwereld is er ook nog wat gebeurd op 1 april. Zo is het schaakplatform Chessable veranderd naar Chefable. Leuk om te zien hoe Yasser Seirawan van veel markten thuis is. Maar vooral goed met Italiaans:

Hier is het Promotiefilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=YKIEJxDY0Dk

Onze grootste stijgers van de maand zijn de jongeren: namelijk Jacco met +40, Rolinde met +29 en Isaï met +28. Isaï en Jacco hebben de punten uit Alkmaar gehaald. Isaï heeft het gedaan met 1 remise tegen een 1541 en de zijn hoge K-factor kreeg hij een grote hap aan punten. Rolinde heeft haar punten binnengehaald bij de externe competities.

De ‘nettoscore’ van deze maand was -30. Dus eigelijk hebben wij elke dag net geen -1. In April elke dag +1 en de schade is weer gerepareerd.

De ‘ratingclubs’

Wij hebben deze maand 2 mensen die terug zijn gekeerd in hun oude ratingclub. Aldo zat 2 maanden onder de 1500, maar hij is nu terug na een goede maand in de externe competities en de competitie in België. Goed gedaan Aldo!

Een andere Woerdenaar is weer terug in de 2100. Jullie kennen hem wel, het is Marcel Schröer! Na een wat mindere maand in December was hij onder de 2100 gezakt en nu is hij in 3 maanden weer netjes teruggekomen. Hij zal er hopelijk wel even blijven, want hij is goed in vorm. Zo heb ik gehoord dat hij een GM op een halfje heeft gehouden. Gefeliciteerd met je terugkeer Marcel!

Linkje: https://ratingviewer.nl/list/63/clubs/060067/rang/

Geef een reactie