Woerden 1 wint van OZU 1

De wedstrijden tegen Oud Zuylen – Utrecht 1 in de SOS competitie beginnen een jaarlijkse traditie te worden. In tegenstelling tot de laatste keer, startten de partijen wat voorzichtig. Nu geen spektakel stukken. Het angstaanjagend waren de zware klappen van het hemeldonderweder boven ons dak.

Jacco was het eerste klaar. Hij leek wat onder druk te staan van de lopers van Harm Theo Wagenaar, maar kreeg een prachtig paard op f6 en wist daarmee de partij naar zich toe te trekken. Hans van Steijn drong met zijn paard de stelling van Bertrand Weegenaar binnen en kon ook snel het punt kon noteren. Mijn partij tegen Jan Maarten van den Boogaart verliep hetzelfde als vorig seizoen. Op geen enkel moment sloeg de weegschaal ook maar enigszins naar een van de kanten uit. In de ontmoeting Selman Ercan – Ed van Eeden leek Selman iets te kunnen bereiken met zwart, maar Ed verdedigde goed en er zat niet veel in. Sten Goes was niet helemaal tevreden over de opening, maar wist in het middenspel toch nog wat druk op te bouwen en won.

Rolinde den Heijer behandelde de opening tegen Evert de Graaf met fantasie. Met een breed pionnencentrum verhoogde ze de druk en wist daardoor een pion te winnen en daarna de partij. Leen de Jong kwam tegen René ten Bios lekker uit de opening, maar gaf de partij door een verkeerde berekening helemaal uit handen. Olger van Donk kwam met zwart tegen Piet Kooiman heel soepel uit de opening en ook hij won vrij eenvoudig een pion en de partij.

Daarmee won Woerden 1 overtuigend met 6-2 van OZU 1. Voor de details zie: https://sosc.netstand.nl/pairings/view/8375

Geef een reactie