Woerden uitgeschakeld in SGS Beker

Woerden had zich vanwege de beker winst van het seizoen ervoor direct geplaatst voor de achtste finale. Het werd de thuiswedstrijd tegen BDSV. Ons beker team had een verjongingskuur ondergaan en bestond uit Selman, Sten, Rolinde en Jacco.

Selman had tegen Jacco Heij een kleine vergissing in de opening begaan, maar veel problemen had Selman daardoor niet. De stelling bleef lange tijd in evenwicht. Juist toen er een eindspel bereikt was waarin er weinig meer te beleven was, deed Jacco zijn partij kade door de dame weg te geven.

Sten Goes had tegen Robin van Ee een mooie stelling opgebouwd en stond op het punt een aanval te starten. Maar juist op dat moment wist Robin de stelling te sluiten en was het voordeel van Sten snel verdwenen. Daarna ontstond er voor Sten een wat ongelukkig eindspel dat verloren ging.

Rolinde den Heijer wist in de opening alle kleine dreigingen van Kevin van Brummelen af te wenden. Maar Kevin is een handige schaker en in het middenspel bracht hij een fraai schijnoffer op het bord. Rolinde ging er op in, maar haar koning kwam daarna zwaar onder vuur te liggen en Rolinde verloor.

Jacco Lind had het complete centrum in handen en leek op een prachtige overwinning af te stevenen. Jeroen van Winkoop startte een nogal speculatieve aanval tegen de koningsstelling van Jacco en wist Jacco daarmee zozeer in verwarring te brengen dat Jacco een paard dacht te winnen, maar daardoor een matdreiging over het hoofd zag.

De eindstand werd daarmee 3-1 in het voordeel van BDSV. Woerden leed haar eerste nederlaag in de SOS beker competitie in twee jaar. Volgend jaar beter…

Voor de details zie: https://sosc.netstand.nl/pairings/view/9679

Geef een reactie